page_banner

nūhou

1. ʻO ka digestion a me ka omo ʻana o ka protein i loko o ke kino e hoʻokō ʻia ma o nā amino acid: ma ke ʻano he nutrient mua i loko o ke kino, he kuleana koʻikoʻi ka protein i ka meaʻai meaʻai, akā ʻaʻole hiki ke hoʻohana pololei ʻia i ke kino. Hoʻohana ʻia ia e ka hoʻolilo ʻana i mau mole mole amino acid.

2. pāʻani i ke kuleana o ke kaulike naikokene: ke kūpono ka maikaʻi a me ka nui o ka protein i ka papaʻai i kēlā me kēia lā, ʻo ka nui o ka nitrogen i lawe ʻia e like me ka nui o ka nitrogen i lawe ʻia mai nā feces, mimi a me ka ʻili, i kapa ʻia ka helu kaulike o ka naikokene. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ke kaulike ma waena o ka synthesist hoʻomau a me ka decomposition o ka protein a me nā amino acid. Pono e mālama i ka lawe ʻana o ka protein i kēlā me kēia lā i loko o kahi pae. Ke hoʻonui a hōʻemi ʻia paha ka lawe ʻana o ka meaʻai, hiki i ke kino ke hoʻoponopono i ka metabolism o ka protein e mālama i ke kaulike nitrogen. ʻO kaʻai ʻana i ka protein nui, ma ʻō aku o ka hiki i ke kino ke hoʻoponopono, e hoʻopau ʻia ke ʻano kaulike. Inā ʻaʻole ʻoe e ʻai i ka protein, e hoʻopau ʻia ka protein i loko o kou kino, a e hoʻomau ʻia ke kaulike nitrogen maikaʻi ʻole. Inā ʻaʻole ʻoe e lawe i nā ana hoʻoponopono i ka manawa, e make ka mea ʻāpala.

3. Hoʻohuli i loko o ke kō a momona paha: a-keto acid i hana ʻia e ka catabolism o nā amino acid i metabolized ma ke ala metabolic o ke kō a me ka momona me nā ʻano like ʻole. a-keto acid hiki ke hana hou ʻia i mau amino acid hou, a i ʻole hoʻohuli ʻia i kō a i ʻole momona, a i ʻole e komo i ka pōʻai tri-carboxy e hoʻoheheʻe a decompose i CO2 a me H2O, a hoʻokuʻu i ka ikehu.

4. Komo i ke kūkulu ʻia ʻana o nā enzyme, nā homone, a me kekahi mau wikamina: ʻo ke ʻano kemika o nā enzyme he protein (amino acid molekiola formation), e like me amylase, pepsin, cholinesterase, carbonic anhydrase, transaminase, a pēlā aku. ʻo nā hormones he proteins a i ʻole nā ​​mea loaʻa mai, e like me ka ulu uluoneoneone, ka thyroid stimulate hormone, adrenaline, insulin, enterotropin a pēlā aku. Hoʻohuli ʻia kekahi mau wikamina mai nā amino acid a i hui pū ʻia me nā protein. ʻO nā enzim, nā hormoni, a me nā huaora i mea nui i ka hoʻoponopono ʻana i nā hana physiological a me ka catalyzing metabolism.


Ka manawa o ka manawa: Jun-21-2021