page_banner

nūhou

He aha nā amino acid?
ʻO nā amino acid nā kumuwaiwai paʻa i loko o nā protein, a he mea hoʻohui i loko o kahi a ʻo nā ʻokena hydrogen ma luna o nā hunaahi kalapona o nā ʻakika carboxylic i hoʻololi ʻia e nā hui amino. Hiki i nā amino acid ke synthesize i nā protein proteins, a me nā mea i loaʻa i ka amine e like me nā homone, nā ʻohā, a me ka creatine. Hoʻohui ʻia, hiki ke hoʻohuli ʻia nā amino acid i loko o nā haʻalako a me nā momona, a i ʻole hoʻowali maoli ʻia i carbon dioxide a me ka wai, a hiki i ka urea ke hoʻohua i ka ikehu. Inā ʻaʻole ʻoe e ʻai maikaʻi no ka manawa lōʻihi, e ʻeha ʻoe i ka malnutrisi a hoʻonāwaliwali ka hana immune. A i ʻole nāwaliwali loa ke kino ma hope o ka hana. I kēia hihia, hiki i kekahi mau amino acid ke ʻīkī e hoʻolaulaha i ke ola ʻana o ke kino.

Iwakāono nā amino acids e pili ana i ka glycine, alanine, valine, leucine, isoleucine, methionine (methionine), proline, tryptophan, serine, tyrosine, cysteine ​​Acid, phenylalanine, asparagine, glutamine, threonine, aspartic acid, glutamic acid, lysineine, arginine ʻo ia nā polokina e hana i ka ʻāpana nui o ke kino ola.

Pehea e hoʻonui ai i nā amino acid koʻikoʻi?
ʻO ka mea mua, mālama i nā ʻano meaʻai like ʻole. ʻO ia, e kāwili a ʻai i nā protein protein like ʻole e hoʻokō i ka hopena o ke kākoʻo ʻana i ka nele o ka amino acid kekahi i kekahi i nā meaʻai like ʻole, i mea e mālama pono ai a kaulike hoʻi i ka pono o ka protein amino acid.

ʻO ka lua, pale i ka lawe nui ʻana i ka momona. ʻO nā meaʻai protein-protein pinepine nā meaʻai momona-kiʻekiʻe. Ma muli o ka ʻai ʻana o ka poʻe o kēia manawa i nā protein holoholona a me ka hoʻoikaika kino iki i ka manawa like, hiki i nā meaʻai momona momona ke kumu maʻalahi i nā hopena olakino maikaʻi. No laila, ke koho ʻana i nā meaʻai protein, koho i nā waeʻano me ka momona o ka momona a me ka maʻalahi o ka lawe ʻia e ke kino o ke kanaka, a pale i ka lawe nui ʻana i ka momona. Māhele nā ​​Nutristists i ka ʻiʻo holoholona i ka ʻulaʻula a me kaʻiʻo keʻokeʻo. ʻO ka puaʻa, pipi, a me nā hipa no ka ʻiʻo ʻulaʻula, ʻo ka moa a me ka iʻa no ka ʻiʻo keʻokeʻo. 'Lelo maʻamau, ʻoi aku ka nui o ka meaʻai o kaʻiʻo keʻokeʻo ma mua o ka ʻulaʻula.

ʻO ke kolu, koho i nā mea hoʻopono momona a ka amino acid kiʻekiʻe. Ma muli o ka wikiwiki o ke ola o ka poʻe o kēia ao, ka papaʻai maʻalahi o kēlā me kēia lā, a me ka emi ʻana o ka digestion o ka protein a me ka absorption ma muli o ka ʻelemakule a i ʻole nā ​​maʻi mau o ke kino o ke kanaka, nā mea hoʻopiha kūpono o nā amino acid nutritional supplement i loaʻa nā amino acid pono āpau no ka e hoʻonui ke kino o ke kanaka i ka meaʻai o nā amino acid a me nā protein. He mea nui ka pae o ke olakino kanaka.


Ka manawa o ka manawa: Jun-21-2021